Coaching

!PERSOONLIJKE COACHING   |    !VITALITEIT & BALANS

Persoonlijke coaching kan jouw ondersteunen bij het bepalen of behalen van persoonlijke doelen. Die doelen kunnen zowel betrekking hebben op professionele vaardigheden als op persoonlijke groei.

Ik coach veelal vanuit kennis, ervaring én intuïtief. Daarbij gebruik ik concepten en technieken uit de psychologie.

Coachingsvragen kunnen o.a. zijn:

  • Zelfvertrouwen vergroten
  • Focus aanbrengen
  • Grenzen ontdekken/aangeven
  • (zelfstandige) Carriere ontwikkeling
  • Controle leren/durven loslaten
  • Verbinden met anderen
  • Conflicthantering

Hoe help ik jou?

Vertrouwen en een goede klik tussen jou en mij is voor mij de basis voor een geslaagd coaching traject. We starten met een kennismaking waarin we kijken of de klik er is.

Tijdens onze gesprekken en via gerichte (thuis) opdrachten, ga jij aan de slag met je hulpvraag. Ik luister, stel vragen en soms speel ik “de advocaat van de duivel”. Waar nodig confronteer ik. Samen komen we tot de kern en leer ik je loslaten wat je blokkeert en verbinden met dat wat je doet groeien.

!OUTPLACEMENT 

Komen er functies te vervallen? Zijn er mensen boventallig? Weet je niet welke functie of bedrijf beter bij je past? Weet je niet (meer) hoe je moet solliciteren? Wil je gericht solliciteren? 

Ik bied begeleiding bij het zoeken en vinden van een nieuwe passende baan. Je staat ten eerste stil bij het loslaten van je baan, de emoties die daarbij een rol spelen en onderzoekt waar je staat in je leven en werk, wat je wilt, kunt en hoe daar te komen. Daardoor zie je nieuwe perspectieven die je inspireren én weer nieuwe energie geven.

Voor wie

Outplacement is een groeps- coachtraject voor mensen die ondersteuning willen bij het zoeken en vinden van een nieuwe en passende functie.

Mijn werkwijze is kenmerkend omdat er altijd een relatie wordt gelegd tussen wat je wilt in je werk / leven en wie jij bent als persoon. Dat levert zelfkennis op die oplossingen biedt voor terugkomende patronen en vragen. Andere kenmerken: persoonlijk, inspirerend, empathisch en resultaatgericht.

We staan stil bij het verlies van je baan, de emoties die daarbij een rol spelen, je waarden, drijfveren, valkuilen en verlangens (wie ben ik). Vervolgens koppel je deze informatie aan gewenste functies, branches en bedrijfscultuur om helder te krijgen welke baan bij je zou passen (wat wil ik). Rekening houdend met je persoonlijke situatie, werk- en opleidingsachtergrond, je persoonlijkheid en je interesses wordt gefocust op concrete, realistische mogelijkheden voor werk (wat kan ik).

Het voeren van netwerkgesprekken, de voorbereiding op sollicitatiegesprekken, het maken van een curriculum vitae, het schrijven van een sterkte motivatie zijn enkele onderdelen van het outplacement traject.

De trajecten

Ieder mens is uniek en daarom is ieder traject uiteindelijk maatwerk.

We beginnen met een kosteloze kennismaking. Daarna volgt een verdiepend intake gesprek en krijg je gedurende het traject opdrachten / oefeningen mee, waar je thuis en / of op je werk mee aan de slag gaat.

Bel of mail mij voor meer informatie of voor het maken van een kennismakingsgesprek, ik help je graag!