Infopreneur

Ik ben eruit: ik ben een Informatie ondernemer. Of zoals de officiële sjiekere term is: Infopreneur. Deze term heb ik niet zelf verzonnen maar de term is een geregistreerd handelsmerk van H. Skip Weitzen (auteur van het boek ‘Infopreneur’).

Ik ben eigenlijk een ZZP-er zonder titel, een ZZT-er grapte ik laatst. Toch vind ik het fijn om een titel, een functie-aanduiding of iets te gebruiken. Soms gebruik ik consultant, soms adviseur, soms specialist en ga zo maar door. Het dekt de lading allemaal nét niet. Mijn bio op Twitter heb ik al 16 keer veranderd… It’s just not me… Maar wat, wie ben ik dan wel?

Ik heb een hoop kennis als ondernemer en kan mensen goed begeleiden. Bijvoorbeeld in hun zoektocht naar een baan: “wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik” of bij het maken van een goed CV. Het schrijven van een goede brief of het juist inzetten van social media voor je carrière, maar ook bijvoorbeeld in het aanbrengen van een mooie zakelijke make-up. Wat blijkt… Als het om mezelf gaat is dat toch weer lastig te verwoorden.

Lijstjes, wat zeg ik notebooks vol met mijn kernwaarden, uitdrukkingen, kreten en diverse quotes. Ze klopten allemaal maar in een mix werd het één onsamenhangende brij. Weer rees de vraag : “wat doe ik nou eigenlijk en hoe nóem je dat nou? “

Ik heb het echt een tijd laten rusten totdat ik al googelend op een artikel stuitte dat ging over een Infopreneur. Ik was getriggerd en dacht ‘zou er een definitie van bestaan’? Ja! En toen ik deze definitie las had ik een waar halleluja momentje. Ik las mezelf en ik kan nu met recht hardop zeggen:

Ik ben Amber Kroese, een zakenvrouw die haar kennis en informatie graag deelt als coach met toegevoegde waarde.  

Ik vind ‘m mooi, jullie?

2 gedachtes over “Infopreneur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s